18.03.2019

НВП «Зоря» заснувало іменні стипендії студентам-хімікам СНУ ім. В. Даля

У березні пройшов конкурс-співбесіда для студентів спеціальності «Хімічні технології та інженерія» Східноукраїнського національного університету ім. В. Даля на здобуття іменних стипендій, заснованих науково-виробничим підприємством «Зоря». Конкурс проходив в рамках програми «Зоря-Старт» і став черговим етапом розвитку співробітництва між навчальним закладом та підприємством.

НВП «Зоря» планує підтримати дипломні проекти тих студентів, хто в своїх проектах буде розробляти теми, актуальні для діючих виробництв підприємства.

До складу конкурсної комісії увійшли керівники як підприємства, так і університету. Обговорення проходило у формі дискусії. Студенти розповідали про отримані знання і навички, обгрунтовували свої конкурентні переваги і мотивацію до отримання іменної стипендії. У свою чергу, члени комісії презентували технологічні проблеми виробництв заводу, які очікують свого рішення в рамках дипломного проектування.

За підсумками обговорення для трьох студентів були узгоджені теми дипломних проектів з проблематики виробництв НВП «Зоря». Планується, що захист цих робіт відбудеться на виїзному засіданні екзаменаційної комісії СНУ, яке пройде на базі підприємства в присутності керівництва і провідних фахівців НВП «Зоря».

Керівництво університету висловило подяку адміністрації НВП «Зоря» за допомогу в реалізації освітніх програм та стимулювання зацікавленості молоді в роботі з технічних спеціальностей.

Відзначимо, що програма «Зоря-Старт» – профорієнтаційний проект НВП «Зоря» із залучення молодих фахівців на підприємство. Він охоплює чотири рівні співпраці: зі школами, ліцеями, коледжами та вищими навчальними закладами.