25.03.2019

На основному виробництві НВП «Зоря» проводиться модернізація насосного обладнання

З березня на основному виробництві НВП «Зоря» проводиться модернізація насосного обладнання шляхом переходу на дистанційне керування. Пропозицію щодо впровадження цього раціоналізаторського проекту було підготовлено Анатолієм Новицьким, начальником дільниці.

Проектом передбачена установка на обладнання частотних перетворювачів, що дає можливість керувати насосами, не виходячи з операторської. Регулювання тиску і потужності дозволить економити електроенергію, продовжити термін експлуатації обладнання, змінювати параметри тиску відповідно до розкладу і т.д. Але найважливіше, при дистанційному управлінні мінімізуються ризики для персоналу ділянок і установок, скорочується вплив шкідливих факторів.

Фахівці підприємства вже залучені до робіт з модернізації обладнання. Найближчим часом планується запуск дистанційного керування.

Відзначимо, що ініціативи та новаторські пропозиції працівників всіляко заохочуються адміністрацією НВП «Зоря». Кращі ідеї втілюються в життя, а автори проектів отримують грошову премію.