08.05.2019

Рекреаційна зона НПП «Зоря» готується до відкриття

З настанням теплої та сприятливої ​​погоди почалася активна підготовка соціальних об'єктів містоутворюючого науково-виробничого підприємства «Зоря» до відкриття. Вже зовсім скоро в Рубіжному, в рекреаційній зоні берега озера Пісочне, почнеться новий сезон.

«Підприємство продовжує розвивати соціальні об'єкти. З року в рік ми намагаємося поліпшувати їх інфраструктуру, робити її більш комфортною для працівників підприємства, членів їх сімей, жителів і гостей міста. Сьогодні рекреаційна зона користуються великою популярністю у відвідувачів. За рівнем оснащення і безпеки її можна назвати центром відпочинку європейського рівня. Питання створення здорових, сприятливих умов життя міського населення для НВП «Зоря» і надалі залишається пріоритетним», ‑ зазначає генеральний директор підприємства Олександр Чернецов.

В рекреаційній зоні ‑ базі відпочинку «Зоря», яка розпочала свою роботу в 2017 році і стала подарунком співробітникам, жителям міста і регіону в рамках святкування сторіччя НВП «Зоря», активно проводяться планові роботи з підготовки відкриття третього сезону.

Працівниками «Зоря Сервіс Плюс» проведені прибирання і вивезення сміття, обрізка дерев, фарбування огорож та обладнання; змонтовані і оновлені пішохідні доріжки; висаджені нові зелені насадження, завезений свіжий пісок.

Роботи ведуться з урахуванням досвіду минулого року ‑ зокрема, того, що кількість відпочиваючих виявилася більшою, ніж планувалося. Придбано нові додаткові альтанки, які монтуються на воді. Створюються нові майданчики для відпочинку зі столиками, лавками і мангалами.

На черзі ‑ роботи з підготовки берегової лінії для купання та відпочинку. Безпеку відпочиваючих забезпечуватимуть рятувальний пост і пункт надання долікарської допомоги. На акваторії озера планується установка сигнальних обмежувальних буїв, буде також обладнане місце для «дитячого пляжу».

Не забули і про активний відпочинок для відвідувачів рекреаційної зони: вже закуплено новий спортивний інвентар для волейбольних та футбольних майданчиків.

Крім того, в цьому сезоні на базі працюватиме адміністратор, який допоможе всім бажаючим заздалегідь вибрати локації для відпочинку і уникнути черг. Для всіх відпочиваючих передбачений безкоштовний Wi-Fi.

З початком літа НВП «Зоря» запрошує як нових, так і постійних гостей відвідати один з наймальовничіших куточків відпочинку регіону. Гостей чекають затишні альтанки, зони відпочинку, спортивні та дитячі майданчики, і, звичайно ж, комфортний піщаний пляж.

Відзначимо, що всі роботи виконані за рахунок коштів НВП «Зоря» і благодійного фонду «Кришталеве джерело», засновниками якого є народні депутати України Юрій Бойко і Юлій Іоффе.

За рішенням адміністрації, як і в минулі роки, вхід в рекреаційну зону і користування її інфраструктурою будуть для відвідувачів безкоштовними.