28.05.2019

Проблемні питання логістики регіону обговорили в навчальному центрі НВП «Зоря»

На базі навчального центру НВП «Зоря» пройшов круглий стіл з проблем та перспектив розвитку транспортної галузі регіону. Захід відбувся в рамках співпраці містоутворюючого хімічного підприємства і СНУ ім. В. Даля. У дискусії також взяли участь представники транспортних регіональних компаній, приватного бізнесу, державних установ.

«Розвиток логістики і вдосконалення транспортної інфраструктури – одні з найактуальніших питань для нашого регіону. Адже безпека і надійність перевезень – це основа стабільності будь-якого бізнесу. Тому формат даної зустрічі давно визрів. І сьогодні в рамках круглого столу важливо не тільки обмінятися досвідом, а й обговорити перспективи співпраці і шляхи виходу з ситуації, що склалася», – зазначив у своєму вітальному слові Олександр Чернецов, генеральний директор НВП «Зоря».

Учасники зустрічі констатували, що логістична система протягом п'яти років конфлікту в Луганській області перебуває в незадовільному стані. Частина залізничних гілок на даний момент не придатна для використання або заблокована, а дорожня мережа продовжує перебувати в занепаді.

На круглому столі також піднімалися питання формування і розвитку сучасної логістичної інфраструктури, комплексної безпеки і зниження аварійності, обговорювалася організація габаритно-вагового контролю вантажних автомобілів. За словами учасників зустрічі, логістична система регіону руйнується, в числі іншого, і через недотримання норм навантаження на дороги.

Завершилася зустріч оглядовою екскурсією по виробничому майданчику НВП «Зоря».

Відзначимо, що подібні круглі столи та заходи з актуальних для регіону питань проходять в НВП «Зоря» не вперше. Навчальний центр підприємства є сучасним комфортним майданчиком для дискусій і співробітництва представників бізнесу, промисловості, науки і влади.