30.05.2019

НВП «Зоря» взяло участь у зустрічі Федерації Європейських виробників вибухових речовин

Науково-виробниче підприємство «Зоря», найбільший український виробник вибухових речовин промислового призначення, в травні 2019 року взяло участь в щорічній зустрічі профільної європейської асоціації FEEM, яка проходила в Женеві (Швейцарія).

«У цьому році на традиційній зустрічі FEEM НВП «Зоря» та інші провідні європейські виробники вибухових речовин обговорювали питання ефективності та безпеки виробництва, а також актуальні проблеми, пов'язані з ринком і споживачами в рамках міжнародного співробітництва. Крім того, наше підприємство планує стати учасником декількох робочих груп асоціації. Це дасть нам можливість порушувати актуальні питання на засіданнях профільних комітетів, зустрічатися з представниками влади та бізнесу Євросоюзу, а також відстоювати інтереси українського виробника на міжнародному ринку», – зазначає генеральний директор НВП «Зоря» Олександр Чернецов.

Нагадаємо, що НВП «Зоря» в минулому році стало членом Федерації Європейських виробників вибухових речовин (FEEM) і є єдиним представником України в профільному бізнес-співтоваристві Європи.

До складу FEEM входять лідери галузі та найбільші європейські виробники промислових вибухових речовин. Тому участь НВП «Зоря» в Федерації відкриває нові можливості для встановлення партнерських відносин і ділових зв'язків з провідними міжнародними компаніями.

Відзначимо, що 60% продукції НВП «Зоря» йде на експорт. Українське хімічне підприємство має широку географію поставок, але основними ринками збуту залишаються країни Євросоюзу. Зарубіжні партнери цінують не тільки гнучку цінову політику і високу якість продукції НВП «Зоря», але й стабільність поставок, гарантії виконання всіх умов контрактів.

В рамках реалізації стратегії розвитку підприємство розпочало випуск перспективних видів промислових вибухових речовин – «Амонал» і «ЗаряД». Вже отримані вся необхідна дозвільна документація та сертифікати якості для виходу нових продуктів на європейський ринок.

Довідка: НВП «Зоря» – провідне підприємство хімічної промисловості України зі 100-річною історією. Виробничі потужності заводу розташовані в м. Рубіжне Луганської області. В даний час продукція українського виробника знаходить застосування в хімічній, фармацевтичній, гірничодобувній, металургійній і агрохімічній галузях.