03.06.2019

Дитячий оздоровчий табір НВП «Зоря» готується до літнього сезону-2019

Будучи одним з найбільших роботодавців в Луганській області, НВП «Зоря» розвиває об'єкти соціальної інфраструктури, які обслуговують працівників підприємства, членів їх сімей, а також жителів регіону.

Зокрема, 15 червня відбудеться відкриття першої зміни дитячого позаміського закладу оздоровлення та відпочинку «Зоря», розташованого в заповідному лісі Кремінського району. Традиційно в цьому сезоні буде організовано 3 зміни тривалістю 21 день кожна.

Підготовка до відкриття йде повним ходом. У цьому сезоні тут стане ще затишніше, а хлопчиків та дівчаток чекають нові сюрпризи.

На території дитячого табору тривають роботи з оновлення інфраструктури: для ігор готуються футбольне поле і баскетбольний майданчик, в корпусах завершені косметичні ремонти і заміна покриття підлоги, облаштовуються басейн і літня естрада. Також, для забезпечення безпеки дітей, обрізані сухі гілки дерев, територія очищена від трави і сухостою. Табір прикрашений яскравими квітковими композиціями.

Питання пожежної безпеки залишається на особливому контролі керівництва НВП «Зоря». Представники профільної служби ДСНС Луганської області успішно випробували гідранти. На черзі – комплексна перевірка норм пожежної безпеки.

Різноманітної і насиченою в цьому році буде розважальна програма. Ключове гасло літа-2019 в дитячій здравниці – «Відпочивати, пізнаючи нове». Перша зміна буде присвячена подорожі по книгам. На дітей чекають цікаві квести, творчі майстерні по роботі з природним матеріалом і багато іншого. В ході другої зміни – «Техніка і технології» – дітлахи будуть створювати справжній музей техніки і карту зоряного неба. Темі «Екологія і природа» присвячена третя зміна. Відпочиваючих навчать формувати здоровий спосіб життя через єдність людини і природи.

Нагадаємо, що оздоровчий табір НВП «Зоря» – один з найвідоміших і популярних місць дитячого відпочинку в регіоні. Щорічно він приймає понад тисячу осіб – дітей співробітників НВП «Зоря», а також хлопчиків та дівчаток з Сєвєродонецька, Лисичанська, Кремінної та інших міст області. А завдяки підтримці благодійного фонду «Кришталеве джерело», засновниками якого є народні депутати України Юлій Іоффе і Юрій Бойко, вже не перший рік повноцінний відпочинок і оздоровлення стануть доступні і для дітей з соціально незахищених сімей і дітей переселенців. Їм будуть виділені безкоштовні путівки.

Працівникам підприємства відпочинок їхніх дітей в таборі обійдеться в 20% від загальної вартості путівки. Іншу її частину компенсує об'єднана профспілкова організація хімічних заводів.