04.10.2019

НВП «Зоря» продовжує співпрацю з навчальними закладами

У вересні НВП «Зоря» провело 4-денний екскурс на виробництво для учнів Рубіжанського професійного хіміко-технологічного ліцею. З ознайомчими візитами на заводі побувало близько 100 чоловік.

«В рамках програми «Зоря-Старт» ми продовжуємо співпрацю з освітніми установами. Наше підприємство вже традиційно, на постійній основі проводить серії профорієнтаційних екскурсій для учнів шкіл, студентів і випускників РПХТЛ, вищих навчальних закладів. Все це дозволяє успішно реалізовувати спільні освітні програми та дає позитивні результати в підвищенні рівня знань учнів, якісній підготовці молодих кадрів, які вибирають НВП «Зоря» першим місцем роботи», – зазначила директор з персоналу Ольга Глушень.

Так, у вересні цього року майбутні електрогазозварники, електромонтери з ремонту та обслуговування електроустаткування, кухарі-кондитери і плиточники отримали можливість відвідати виробничі цехи НВП «Зоря» і ознайомитися з тонкощами майбутньої професії. Екскурсії організовувалися так, щоб учні різних спеціальностей змогли ознайомитися з профільними напрямками діяльності підприємства. Для кожної групи була підготовлена ​​індивідуальна програма, з урахуванням професійного спрямування і спеціалізації учнів.

Екскурсанти побували в сучасному навчальному центрі, музеї НВП «Зоря», а також в профільних підрозділах виробничого майданчика. Завдяки чому побачили, як ведуться складні технологічні процеси і як виглядає робота ведучого хімічного заводу «зсередини».

Важливо, що в ході таких зустрічей учні мали можливість живого спілкування з фахівцями НВП «Зоря». Вони висловлювали щиру зацікавленість і задавали питання, на які змогли отримати вичерпні відповіді з наочними і практичними прикладами.

Відзначимо, що ліцей випускає фахівців робочих спеціальностей вже більше 60 років. Хімічний завод і навчальний заклад пов'язує багаторічна тісна співпраця. Щорічно учні хіміко-технологічного ліцею проходять на підприємстві ознайомчу, виробничу та переддипломну практику. Вже традиційно після закінчення навчання ряд молодих фахівців вливається в трудовий колектив НВП «Зоря».