11.11.2019

НВП «Зоря» удосконалює внутрішній аудит системи менеджменту

НВП «Зоря» продовжує вдосконалювати інтегровану систему менеджменту та підвищувати рівень кваліфікації внутрішніх аудиторів.

Так, нещодавно фахівці НВП «Зоря», що беруть участь в розробці, впровадженні та підтримці систем менеджменту, виконують внутрішні аудити і аудити постачальників, а також керівники, що забезпечують функціонування інтегрованої системи менеджменту, пройшли курс навчання за новою версією стандарту ISO 19011:2018 «Рекомендації з проведення аудиту систем менеджменту».

Згідно з новою версією стандарту змінилися вимоги до організації аудитів. Зокрема, додано підхід, заснований на оцінці ризиків; розширені керівництва з управління програмою аудиту та його проведення, вимоги до компетентності аудиторів; надано рекомендації щодо аудиту нових концепцій – контекст організації, лідерство і прихильність, відповідність законодавству, ланцюжок поставок.

В ході навчання 20 фахівців різних служб і відділів НВП «Зоря» успішно засвоїли програму курсу, пройшли необхідне тестування і за підсумками письмового іспиту отримали сертифікати внутрішнього аудитора міжнародного зразка.

На підприємстві розуміють важливість підвищення знань і навичок співробітників-аудиторів. Удосконалення діючої системи менеджменту відповідно до міжнародних норм і стандартів є одним з основних стратегічних напрямків НВП «Зоря».