20.01.2020

Сотні рубіжан взяли участь в традиційних водохресних купаннях на базі відпочинку НВП «Зоря»

19 січня, в день світлого свята Хрещення Господнього, сотні православних жителів м. Рубіжне поринули в освячену воду озера Пісочне на рекреаційній зоні - базі відпочинку «Зоря».

Незважаючи на відсутність снігу і льоду, зануритися прийшли сотні городян, як дорослих, так і дітей. Вони навіть вишиковувалися в чергу перед ритуалом традиційного купання в освяченій воді.

Як і в попередні роки, підготовку до свята провело НВП «Зоря». Його працівники напередодні обладнали місце для купання. Для безпеки і зручності встановили поручні і сходи, що дозволяли легко заходити в воду. Також було вистелено покриття, що запобігає ковзанню, заздалегідь підготовлений рятувальний інвентар.

Крім того, для комфорту шанувальників традиції встановили намет для переодягання. Після холодної купелі сміливці безкоштовно зігрівалися гарячим чаєм, до послуг гостей свята були мангали на території рекреаційної зони.

Подбали і про безпеку: під час купань були організовані чергування нарядів МНС, оперативно-піротехнічної служби та рятувальників, а також медичних працівників здоровпункту НВП «Зоря».