16.03.2020

НВП «Зоря» вживає заходів щодо захисту працівників від коронавирусної інфекції

З метою організації профілактичних заходів в період епідемії коронавирусної інфекції COVID-19, грипу та інших ГРВІ хімічний завод НВП «Зоря» вживає заходів щодо захисту здоров'я працівників.

11 березня на підприємстві вийшов наказ, який регламентує організацію та проведення заходів, спрямованих на попередження поширення інфекції серед працівників.

Особлива увага приділяється проведенню роз'яснювальної роботи серед персоналу. Інформація про профілактику захворювання доноситься через всі доступні засоби комунікації.

Крім того, керівники структурних підрозділів, відділів і служб проінформовані про алгоритм дій у разі виявлення ознак інфекції у підлеглого персоналу.

Також на період епідемії вводиться масковий режим для працівників, які безпосередньо контактують з великою кількістю людей.

Організоване прибирання в побутових приміщеннях із застосуванням дезінфікуючих засобів. У зв'язку з тим, що COVID-19 поширюється не тільки повітряно-крапельним, а й контактно-побутовим шляхом (вірус зберігає життєздатність від 3 до 6 годин на поверхнях), особлива увага приділяється дезінфекції дверних ручок, вимикачів, поручнів, перил, інших контактних поверхонь (столів та стільців працівників, оргтехніки), місць загального користування, приміщень для прийому їжі, нарад, а також транспортних засобів, задіяних в регулярних пасажирських перевезеннях.

На період карантину скорочується кількість масових заходів. Працівникам, чиї діти вимушено залишились  вдома в зв'язку зі скасуванням занять в навчальних закладах, дозволено позапланово брати відпустки і відгули.

Буде запроваджено постійний моніторинг і контроль рівня захворюваності серед працівників. Уточнюються відомості про персонал, який входить до груп ризику. Крім того, налагоджено оперативну взаємодію з Управлінням охорони здоров'я м. Рубіжне.

Залежно від епідемічної ситуації заходи, вжиті на НВП «Зоря», будуть підлягати коригуванню.