25.03.2020

Благодійний фонд «Кришталеве джерело» закупив апарати штучної вентиляції легень для Рубіжанської лік

Сьогодні, 25 березня, благодійний фонд «Кришталеве джерело» передав в інфекційне відділення лікарні м. Рубіжне Луганської області сертифікати на отримання трьох німецьких апаратів штучної вентиляції легень, засоби індивідуального захисту та медикаменти. На закупівлю медичного обладнання для боротьби з коронавірусів було виділено понад 2 мільйони гривень.

Засновники фонду – народні депутати України Юрій Бойко і Юлій Іоффе, а також генеральний директор НВП «Зоря» Олександр Чернецов  регулярно надають допомогу жителям не тільки міста Рубіжне, а й усього регіону.

Інфекційне відділення лікарні м. Рубіжне визначено як одна з госпітальних баз для надання медичної допомоги хворим з підозрою на COVID-19 в Луганській області. До цього моменту відділення мало гостру потребу в обладнанні для реанімації хворих, медикаментах, засобах захисту.

Крім того, існував дефіцит засобів захисту для медичного персоналу і в м. Гірське.

Керівництво хімічного заводу та благодійного фонду вивчило інформацію про потреби медичних установ, беручи до уваги ризики стрімкого поширення коронавірусної інфекції.

З огляду на рекомендації медиків, меценати ухвалили рішення про закупівлю апаратів штучної вентиляції легень, засобів індивідуального захисту для медиків, комплекту необхідних медикаментів. В цілому на ці цілі було виділено понад 2 мільйони гривень.

Фонд не планує зупинятися на цьому, і додаткова допомога буде передана лікарням найближчим часом.

«Все це повинно допомогти нашим медикам впоратися з головним завданням здолати небезпечну недугу і врятувати життя рубіжан і жителів області», коментує Олександр Чернецов.