29.05.2020

Дорогі колеги, ветерани, партнери! Шановні рубіжани!

Щиро вітаю вас з професійним святом Днем Хіміка!

Понад сто років тому на рубіжанській землі було покладено початок розвитку великої хімії. І з тих пір хімічна галузь важлива точка опори для економіки не тільки нашого регіону, але і всієї країни. Протягом багатьох десятиліть ключові позиції в розвитку вітчизняної економіки займає хімічний завод «Зоря».

Наше науково-виробниче підприємство має величезний потенціал. Сучасний рівень організації виробництва, акцент на його технічне переозброєння і модернізацію основні складові стабільності нашої роботи. Завдяки продуманій стратегії розвитку, високій професійній підготовці фахівців і робітників в умовах постійно зростаючої конкуренції наше підприємство займає стійке положення на вітчизняному і зарубіжних ринках. Примітно, що близько 80% продукції, що випускається з маркою НВП «Зоря», експортується в країни далекого зарубіжжя. Розробка і впровадження сучасних безпечних технологій, які відповідають міжнародному рівню і екологічним стандартам, дозволяє зміцнювати позиції підприємства на світовому ринку.

Одним з основних векторів розвитку наше підприємство обрало подальшу інтеграцію науки і виробництва, впровадження інновацій, підготовку висококваліфікованих кадрів. Приділяючи увагу перспективному розвитку промислового майданчика, ми розуміємо, що найбільше надбання  це люди, багато з яких мають тільки один запис в трудовій книжці «Зоря». Величезну вдячність висловлюю ветеранам і старожилам заводу за відданість і вірність професійному обов'язку і підприємству.

Завдяки творчим, перебуваючим у пошуку, професійним кадрам наша компанія активно підтримує соціальну політику міста і області, організовує і фінансує великі громадські заходи, втілюючи в життя багато культурно-спортивних та соціальних програм. Таким чином підприємство робить значний внесок в зміцнення економіки регіону, підвищуючи його інвестиційну привабливість, сприяючи розвитку соціальної інфраструктури та зростанню добробуту людей.

Дякую всім працівникам підприємства, ветеранам хімічної галузі міста за працьовитість і професіоналізм, неспокій і цілеспрямованість, за те, що присвятили своє життя великій хімії. Неоціненний внесок ветеранів, тих, хто стояв біля витоків створення великих підприємств галузі, в розвиток хімічної промисловості регіону. І сьогодні, з огляду на сучасні тенденції розвитку економіки і те значення, яке має хімічна промисловість в світі, переконаний, що у молодих людей, які обрали для себе цю професію, ніколи не виникне жалю про свій вибір. Адже від досягнень хімічної промисловості багато в чому залежить якість життя кожного з нас. Без неї людство не досягло б сьогодні того рівня розвитку, на якому знаходиться. Хімія затребувана в різних сферах легкої і важкої промисловості, будівництві, харчовому виробництві, медицині та ін.

Висловлюю вдячність науковцям, професорсько-викладацькому складу ІХТ і НДІ, які дають життя новим розробкам і технологіям, продовжуючи осягати секрети найцікавішої з наук хімії.

Від щирого серця бажаю всім міцного здоров'я, благополуччя, миру і впевненості в завтрашньому дні.

А.Чернецов,

генеральний директор НВП «Зоря»