17.06.2020

НВП «Зоря» піклується про розвиток персоналу

НВП «Зоря» продовжує реалізацію програм навчання і розвитку персоналу. У червні 2020 року підведені підсумки першого етапу онлайн-навчання з розвитку універсальних компетенцій стратегічного і оперативного кадрового резерву підприємства.

У навчальному центрі з розвитку персоналу НВП «Зоря» створений діловий майданчик для підготовки кадрового резерву. Його концепція побудована відповідно до принципів soft skills – комплексу неспеціалізованих, важливих для кар'єри навичок, що сприяють успішній участі в робочому процесі і високій продуктивності.

В цьому році було прийнято рішення об'єднати внутрішньокорпоративне навчання двох кадрових резервів підприємства – стратегічного і оперативного. Розвиваюча програма стартувала в лютому цього року, загальна кількість її учасників склала 151 чоловік.

В умовах загрози поширення коронавирусної інфекції процес навчання не зупинявся, але акцент був зроблений на самоосвіту. Для цього учасники програми використовували освітню платформу Moodle, яка успішно функціонувала і продовжує працювати в дистанційному форматі і в період дії обмежувальних заходів.

І ось в першій половині червня були підведені підсумки онлайн-навчання в освітній платформі Moodle по модулях «Управлінські компетенції» і «Ефективна комунікація» в форматі «воркшоп». А з 18 червня програма поповниться модулем «Ефективне мислення», в рамках якого учасники ознайомляться з матеріалом щодо розвитку критичного, креативного мислення. Курс цього навчання був розроблений провідним спеціалістом відділу управління персоналом Оксаною Широбоковою.

Крім того, спільно з викладачами ВНУ ім. Даля був створений дискусійний клуб. Це комунікаційний майданчик, куди запрошуються провідні фахівці підприємства. Тематика клубу передбачає як розвиток здібностей, так і спілкування і взаємодію на різних управлінських рівнях.

Знання та навички, отримані учасниками навчання, допоможуть розкрити потенціал управлінського персоналу підприємства. Акцент робиться на формування «гнучких навичок». У їх числі – володіння ключовими інструментами комунікації, сучасне розуміння лідерства, вміння вибудовувати роботу в групах та багато іншого. Все це підвищує ефективність менеджерів і дозволяє використовувати сучасний управлінський підхід.

Варто зазначити, що з початку навчання збільшилася залученість учасників програми, а регулярні тестування показують зростання рівня знань за темами занять.