19.06.2020

Шановні медичні працівники!

Сердечно вітаю вас з професійним святом!

У вас – особливе покликання: кожен день і кожну годину брати на себе відповідальність за чиєсь здоров'я і чиєсь життя. Ми завжди звертаємося до вас за допомогою, і завжди приходимо з надією.

Лише до найближчих людей ми відчуваємо таку ж безмежну довіру, як до лікарів. Ми сповідаємося перед ними, як перед духівниками. І це виправдано: вони повинні знати всі великі і маленькі таємниці нашого організму, щоб допомогти йому нормально функціонувати. Перш, ніж отримати диплом, ви вчитеся довше, ніж будь-які інші фахівці. Ви даєте клятву Гіппократа, в якій присягаєте служити милосердю, бути вірними союзниками пацієнту в боротьбі з недугами. Ваш білий одяг уособлює чистоту помислів і неупередженість думок.

Спосіб життя і екологія, грізні мікроби і примхи клімату – дуже багато чинників впливає на наше здоров'я, і ​​далеко не завжди позитивно. Розлади самопочуття ведуть нас до лікаря, і ми знаємо, що нам допоможуть, підкажуть, що потрібно робити, щоб повернутися до повноцінного життя.

Особливо яскраво компетентність і самовідданість медпрацівників – від нашого заводського здоровпункту до обласних клінік – проявилися в цьому році, перед обличчям невидимої, але грізної напасті Covid-19. Наше підприємство і благодійний фонд «Кришталеве джерело» надають медикам Луганщини істотну матеріально-технічну та організаційну допомогу для протистояння підступній інфекції.

Але в той же час саме ви, люди в білих халатах, були і залишаєтеся на передньому краї боротьби з прийшлим вірусом, на фронтах битви за здоров'я і добробут сотень тисяч жителів. І ця боротьба успішна, про що говорить той факт, що наша область має найнижчий показник захворюваності в Україні. Він досягнутий завдяки постійній профілактиці, неухильному дотриманню суворих карантинних заходів та ефективному лікуванню хворих. За всім цим стоять подвижництво і висока кваліфікація наших медиків, їх вірність обов'язку і моральним законам обраної на все життя професії.

Висловлюю всім вам, хто стоїть на сторожі нашого здоров'я, велику подяку і вдячність за щоденну копітку і нелегку працю, від щирого серця бажаю міцного здоров'я, сімейного щастя і благополуччя, гордості плодами зробленого.

З повагою,
А.І. ЧЕРНЕЦОВ,