03.08.2020

НВП «Зоря» продовжує розвивати новаторство

В НВП «Зоря» будь-який працівник може пропонувати ідеї, заходи і розробки, спрямовані на підвищення ефективності виробництва. На перше місце ставиться знання того, як реалізувати і втілити в життя новаторські пропозиції, а подати їх можна в будь-якому вигляді  в електронній, друкованій версії або усно. Авторів кращих пропозицій на підприємстві за традицією матеріально стимулюють.

«Успіх будь-якого підприємства завжди зводиться до розвитку і поліпшенню процесів. Тому новаторство  невід'ємна частина виробничої діяльності. Вважаю, що від того, як організована система подачі, розгляду та впровадження раціоналізаторських пропозицій, залежить майбутнє підприємства. Тому мета нового Положення про новаторство  створити додаткові можливості для того, щоб працівники могли заявити про себе, легко пропонувати свої нестандартні рішення та ідеї в зручній формі»,  зазначає директор технічний НВП «Зоря» Євген Семиряжко.

Він вважає, що пропозиції, які подавалися раніше, носили більш глобальний характер і надходили найчастіше від керівного складу. Зараз же заявки стали подавати і рядові, молоді співробітники. Після цього автора запрошують на технічну раду, де відбувається обговорення, задаються уточнюючі питання.

Відображаючи ці тенденції, в середині 2019 року вийшла оновлена ​​версія Положення про систему подачі пропозицій, спрямованих на розвиток НВП «Зоря». З того моменту і по теперішній час надійшло 17 проектів від працівників підприємства. Найбільше  9  було подано в ТСЦ, 4 в цеху КВПАіС, 2 в ЦВіК та по одному в СЕП і цеху 7.

Всі вони були розглянуті, і майже половина 8 на засіданні технічної ради при директорові технічному визнані перспективними і затверджені до реалізації. Відповідно до нового Положення за подачу пропозицій, спрямованих на підвищення ефективності виробничих процесів, їх автори преміюються наказом генерального директора. Так, в 2020 році матеріальне заохочення отримали 4 працівника. Їх новаторські ідеї вже втілені на практиці.