14.09.2020

Працівники НПП «Зоря» продовжують підвищувати рівень своїх професійних знань

У навчальному центрі НВП «Зоря» триває навчання працівників  структурних підрозділів. На даний момент фахівці підприємства підвищують рівень своїх знань на виробничо-технічних курсах і курсах цільового призначення.

Так, в серпні і вересні цього року працівники цехів 7 і КВПАіС, а також служби електропостачання (СЕП) і виробництва 4 проходять курси цільового призначення з вивчення безпечних методів виконання робіт з робочої платформи. Навчання проводить технічний експерт відділу головного механіка Віктор Колесников.

Освоївши цей курс, фахівці підприємства вивчать правила охорони праці при експлуатації вантажопідіймальних кранів, підйомних пристроїв і відповідного обладнання. Особливу увагу викладач приділив правилам охорони праці при виконанні робіт на висоті з підйомників, видам і типам підйомних пристроїв, їх основним характеристикам і безпечним методам виконання робіт з підйомників.

Крім того, тривають виробничо-технічні курси для електромонтерів з ремонту та обслуговування електроустаткування основних і допоміжних підрозділів. Проводять навчання досвідчені фахівці: в.о. начальника СЕП Денис Скрипник та інженер відділу охорони праці, надзвичайних ситуацій і спецрежиму Денис Караулов.

На протязі курсу фахівці підприємства отримають знання основ електротехніки, електричних машин; приділять увагу графічному зображенню схем та їх читанню; зупиняться на питаннях електробезпеки, ПТБ при виконанні окремих видів робіт в електроустановках загального призначення; поповнять відомості про засоби захисту, організаційні і технічні заходи, що забезпечують безпечне виконання робіт, а також познайомляться з новими методами виконання монтажних і ремонтних робіт.

Важливо, що фахівці підприємства безперервно підвищують рівень своєї кваліфікації. Знання та дотримання заходів безпеки, вимог охорони праці дозволять звести до мінімуму ризики виникнення будь-яких небезпечних ситуацій.