07.10.2020

НВП «Зоря» захистило об'єкти від вогню і забезпечило безперебійне водопостачання

На початку жовтня Луганська область знову була охоплена пожежами. Стрімко поширюючись через сильний вітер і довгу відсутність опадів, вогонь охопив тисячі гектарів і впритул наблизився до міст і промислових об'єктів. Завдяки оперативним та злагодженим діям працівників НВП «Зоря» вдалося забезпечити цілісність майнового комплексу підприємства і безперервність виробничих процесів.

За інформацією фахівців ВОПНСіСР, у зв'язку з підвищеною пожежною небезпекою на підприємстві було оперативно вжито додаткових заходів. Це, в першу чергу, розширення протипожежних розривів, видалення сухих дерев і кущів, покіс трави. Крім цього, були встановлені додаткові чергування силами персоналу відділу охорони праці та структурних підрозділів. У роботах брали участь 60 співробітників підприємства, які були укомплектовані всіма засобами індивідуального захисту і пожежогасіння.

Здійснювався постійний зв'язок з підрозділами ДСНС в Луганській області. Інформація та оперативні дані передавалася щогодини, що дозволило своєчасно реагувати на виникаючі загрози і ризики. Були локалізовані загоряння в районі насосної станції ВК-12 Боровеньківського водозабору, виконані додаткові протипожежні заходи. Це дозволило зберегти майновий комплекс насосної станції в цілісності і забезпечити безперебійне водопостачання НВП «Зоря» і південної частині м. Рубіжне.

«ДСНС в Луганській області спільно з працівниками НВП «Зоря» локалізували загоряння в районі насосної станції с. Боровеньки, що забезпечує водопостачання південної частини міста Рубіжне. Завдяки цьому водопостачання здійснювалось в штатному режимі. Наші служби вели постійний моніторинг і тримали ситуацію під контролем», – зазначив директор з ОПНСіСР НВП «Зоря» Олександр Якунін.

На даний момент поблизу об'єктів підприємства загорянь немає. Всі пожежі локалізовані.

Адміністрація НВП «Зоря» висловлює подяку всім задіяним працівникам підприємства за самовідданість і допомогу в стабілізації обстановки.