15.10.2020

НВП «Зоря» удосконалює температурний контроль

В рамках заходів по боротьбі з розповсюдженням коронавірусу НВП «Зоря» встановило на прохідних відеокамери з функціями вимірювання температури і розпізнавання обличчя.

Система термального скринінгу вже використовується для виявлення потенційних носіїв вірусної інфекції, одним з ознак якої є підвищена температура тіла. Закуплено обладнання компанії Hikvision, світового лідера в сегменті систем безпеки. Аналогічні системи вже встановлені у великих міжнародних аеропортах.

Камера Hikvision може вимірювати температуру тіла з точністю ± 0,5°C в діапазоні від 30°C до 45°C; в разі виявлення підвищеної температури спрацьовує аудіосигналізація.

Камера автоматично накладає теплове зображення на оптичне, а також розпізнає обличчя. Для вимірювання температури досить перебувати в зоні дії камери близько 1 секунди, вона здатна працювати з декількома людьми одночасно. При цьому функції штучного інтелекту автоматично виключають альтернативні джерела тепла.

Нові тепловізійні камери підключать до діючої на НВП «Зоря» системи відеоспостереження. Вони будуть не тільки вимірювати температуру в режимі реального часу, а й передавати зібрані дані на сервери системи для обробки і зберігання.