20.11.2020

В Першому хімічному об'єднанні завершено капітальний ремонт

Восени цього року обладнання ПХО включилося в технологічну схему підприємства після планового капітального ремонту. На реконструкцію і модернізацію об'єкта було витрачено близько 20 мільйонів гривень.

Ремонт проводився протягом двох місяців. З робіт, віднесених до розряду основних, були проведені заміна сховища рідкої сірки, олеумного збірника і першого моногідрату, відремонтована решітка в олеумному абсорбері.

Крім цього, були замінені трубопроводи сушильного циклу, встановлений теплообмінник фірми «Альфа Лаваль», який забезпечить нормальний температурний режим по другому моногідратному циклу. Також в ході робіт було відремонтовано піддон першого моногідратного циклу.

Поряд з чищенням основного робочого обладнання виконувався і демонтаж незадіяного. Це робилося для очищення і впорядкування території.

Успішно і в повному обсязі проведені ремонтні роботи забезпечать надійність роботи виробництва в цілому. В тому числі, покращаться екологічні показники виробничого процесу.

Директор ПХО Олександр Приходько зазначив: «У кінцевому підсумку, за допомогою капітальних ремонтів ми повинні вийти на те, щоб 330 днів в році виробництво працювало без єдиної зупинки і стабільно випускало продукцію».

Основна продукція Першого хімічного об'єднання – олеум, який потім використовується в інших підрозділах НВП «Зоря» при виробництві основної продукції і концентрування кислоти. А оскільки на першому етапі отримання олеума – спалюванні сірки – виділяється велика кількість тепла, воно конвертується і перетворюється на пару, яка використовується для потреб підприємства.