16.04.2021

НВП «Зоря» продовжує діалог зі студентами

15 квітня 2021 року відбулася робоча зустріч в.о. директора з підготовки та розвитку персоналу Марини Жураховської, начальника відділу управління персоналом Катерини Кім з викладачами і студентами СНУ ім. В. Даля.

«У сучасних умовах важливе місце відводиться інтеграції науки, освіти та інноваційної діяльності, що дозволяє роботодавцям брати дієву участь у формуванні та оснащенні програм навчання, закладати в умови спеціалізації свої технологічні «платформи», активно знайомитися з майбутніми випускниками, залучаючи їх для проходження практики та участі в проектах за своєю проблематикою», – зазначила Катерина Кім.

Студенти поділилися своїми історіями вибору професії, планами на майбутнє і очікуваннями від першого роботодавця, а також висловили бажання відвідати підприємство. За їх словами, вони зацікавлені в хорошому робочому місці, а роботодавець хоче отримати кваліфікованого працівника. Затребуваність випускників – один з найбільш важливих показників ефективності навчального закладу. Таким чином, всі зацікавлені сторони мають спільну мету. Домогтися її реалізації можна тільки за умови взаємодії ВНЗ і роботодавця ще в процесі навчання майбутнього працівника.

Декан факультету інженерії Сергій Кудрявцев зазначив, що багаторічна співпраця університету з хімічним підприємством дозволяє формувати у студентів імідж «Зорі» як надійного, привабливого роботодавця, а подібні зустрічі допомагають їм зробити усвідомлений вибір першого робочого місця.

Зустріч пройшла в теплій атмосфері діалогу. Катерина Кім розповіла студентам про перспективи як працевлаштування на НВП «Зоря», так і подальшої побудови кар'єри.

Марина Жураховська познайомила студентів з діяльністю Ради молодих фахівців, можливостями для працівників підприємства розвивати свої професійні та особисті якості на базі навчального центру НВП «Зоря».

Сфери освіти і виробництва тісно взаємопов'язані, вишам при підготовці кадрів необхідно орієнтуватися на запити ринку праці. В результаті співпраці може бути досягнутий баланс між потребами навчальних закладів у працевлаштуванні випускників і підприємств в поповненні кадрів потрібної кваліфікації.