07.07.2021

У навчальному центрі НВП «ЗОРЯ» пройшов захист дипломного проекту бакалавра СНУ ім. В. Даля

НВП «Зоря» продовжує підтримку освітніх ініціатив, і вже 4-й рік наші співробітники беруть участь у пілотному проекті впровадження дуальної форми навчання на підприємстві в рамках програми «ZARYA START». Вона стала черговим етапом розвитку співробітництва між навчальним закладом та підприємством.

29 червня на черговому виїзному засіданні екзаменаційної комісії викладачів СНУ ім. Даля і фахівців-керівників НВП «ЗОРЯ» пройшов захист дипломної роботи, яка була узгоджена кафедрою з керівництвом хімічного підприємства. Робота стосувалася актуальною для «ЗОРІ» теми - вивчення стадії окислення діоксиду в триоксид у виробництві сірчаної кислоти.

Свій проект представила лаборант хімічного аналізу центральної заводської лабораторії підприємства Ольга Чуйко. Керівник проекту - Олександр Суворін, завідувач кафедри хімічної інженерії та екології.

«Дуальне навчання - це освіта плюс досвід. Така форма отримання освіти дає студентам можливість розвинути професійні та особисті навички, а також теоретичні та практичні навички, необхідні в майбутньому для всіх, хто хоче бути професійно успішним», - зазначила директор з підготовки та розвитку персоналу Світлана Бережна.

З оцінкою «відмінно» випускницю привітали генеральний директор НВП «ЗОРЯ» Олександр Чернецов, директор з виробництва Євген Мамець, директор з підготовки та розвитку персоналу Світлана Бережна, а також декан факультету інженерії Сергій Кудрявцев і завідувач кафедрою хімічної інженерії та екології Олександр Суворін.

У 2022 року дипломи будуть захищати вже вісім студентів СНУ ім. В. Даля та одночасно працівники НВП «ЗОРЯ».

Співпраця хімічного заводу та вищого навчального закладу приносить реальні плоди і на конкретних прикладах демонструє ефективність союзу науки і виробництва.