19.06.2015

Фахівці НВП «Зоря» відвідали виставку «Агро-2015»

Фахівці НВП «Зоря» відвідали XXVII міжнародну агропромислову виставку «Агро-2015», яка пройшла з 3 по 6 червня 2015 р. у виставковому центрі «Експоцентр України» (м. Київ). Метою даного заходу було отримання актуальної інформації про стан українського ринку хімічних засобів захисту рослин (ХЗЗР) і обговорення можливостей співробітництва із компаніями  по реалізації ХЗЗР виробництва НВП «Зоря». Проведено переговори із профільними компаніями, необхідна інформація про асортимент продукції НВП «Зоря» передана зацікавленим організаціям.

У виставці взяли участь близько 600 українських і іноземних  компаній. На стендах виставки були представлені: хімічні засоби захисту рослин, агрохімія, сільгосптехніка, насіння, біоенергетика, інформаційні технології і агросервіс, обладнання, сільськогосподарські технології, тваринництво та ін.

Дані опиту профільних експонентів дозволили скласти враження про стан українського ринку ХЗЗР і скласти прогноз на 2015-2016 рр. З середини 2014 р. спостерігається зниження попиту на оригінальні препарати. Кінцевий споживач віддає перевагу дешевшим китайським препаратам-генерикам. Підвищений попит залишається на традиційні і добре відомі гербіциди на основі глифосата і ацетохлора. Для продукції НВП «Зоря» це може бути як «трампліном» для розширення  своєї ринкової ніші, так і «пасткою» в ціновому діапазоні (в разі значного заниження цінової планки на китайські продукти). На ринок України все активніше виходять біологічні ЗЗР, які набирають з кожним роком все більше і більше популярності.

Зі слів представника делегації НВП «Зоря», заступника начальника відділу маркетингу Ю. Шкурко, «Відвідування подібних виставок сприяють зміцненню іміджу НВП «Зоря» як виробника хімічних засобів захисту рослин, розширенню ринку збуту нашої продукції, формуванню стратегії подальшого розвитку напряму ХЗЗР на підприємстві».