26.06.2015

Навчання вимогам ІСМ – завдання принципово важливе

За рішенням Координаційної ради, в НВП «Зоря» проводиться перевірка знань начальників структурних підрозділів – учасників бізнес-процесів, закріплених у стандартах підприємства, що діють в рамках ІСМ. Мета заходу – оцінка результативності функціонування ІСМ, виявлення недоліків у викладі процесів у розроблених СТП. Перевірку пройшли всі начальники структурних підрозділів. Керівники показали достатній рівень підготовки, відкритість і зацікавленість в об'єктивній оцінці.

Протягом минулого періоду фахівцями відділу управляння якістю проведено внутрішні аудити у всіх підрозділах підприємства, оцінена ефективність проведення «Днів якості» та «Днів техніки безпеки». Перевірки виявили недостатнє розуміння важливості документів ІСМ в діяльності структурних підрозділів. На підставі проведеного моніторингу процесів, а також внутрішніх аудитів підрозділів підприємства зроблено висновок про те, що керівникам структурних підрозділів необхідно детально вивчити пакет документів ІСМ з метою організації ефективного управління процесами та підрозділами в цілому. З іншого боку, співбесіди дозволили виявити недоліки в описі бізнес-процесів і своєчасно розробити коригувальні дії та внести відповідні зміни до СТП.

Зі слів директора з якості Тетяни Хлякіної, подальший розвиток нашого підприємства необхідно здійснювати поряд із розвитком ІСМ і впровадженням світового досвіду ефективного управління виробництвом. Для цього необхідно виключити формальний підхід до функціонування системи та домогтися чіткого розуміння суті питання від усіх учасників процесів на всіх рівнях: від керівних працівників до оперативного персоналу. Щоб виконувати встановлені правила, необхідно їх знати і розуміти, тому навчання персоналу вимогам інтегрованої системи менеджменту підприємства – завдання принципово важливе.