18.02.2013

REACH - інтеграція в Європу

В даний час хімічна продукція ТОВ НВП «Зоря» проходить реєстрацію згідно Регламенту REACH Європи. У 2012 р попередню реєстрацію пройшла 3,5-динітробензойна кислота (зараз даний продукт проходить процес реєстрації). Крім 3,5-ДНБК, процес реєстрації пройдуть бензол для синтезу і нітробензол.

Згідно REACH виробники та імпортери поза зоною ЄС не можуть самостійно здійснити попередню реєстрацію і реєстрацію. Це може зробити єдиний представник, який знаходиться в зоні ЄС і призначається безпосередньо виробником або імпортером-нерезидентом ЄС.

Наступним етапом проведення реєстрації є оформлення і подача реєстраційних досьє на 3,5-ДНБК, бензол і нітробензол в Європейське хімічне агентство та отримання реєстраційних номерів на зазначені види продукціі.Для проходження реєстрації проведена робота по збору та форми

рованию спеціальних досьє на продукцію, що містять дані про аналітичні, токсикологічних та екотоксикологічних властивостях випускається. Для повної ідентифікації 3,5-ДНБК, бензолу для синтезу і нитробензола виробництва НВП «Зоря» було проведено більше 10 складних хімічних аналізів в провідних європейських лабораторіях.

Зареєструвавши свою продукцію відповідно до регламенту REACH, НВП «Зоря» виконає вимоги Європейського хімічного агентства, що гарантує стабільність поставок нашої продукції в країни Євросоюзу.

ДОВІДКА

У 2006 р в країнах ЄС був прийнятий Регламент №1907 / 2006 REACH (Registration, Evaluation and Authorisation of Chemicals), що стосується реєстрації, оцінки, дозволу і обмеження хімічних речовин та націлений на регулювання їх виробництва та використання всередині ЄС. Регламент REACH накладає на виробників - експортерів хімічної продукції в країни ЄС додаткові зобов'язання щодо ідентифікації речовин, дослідженню властивостей продукції, а також її класифікації та маркування.