18.03.2013

ТОВ НВП «Зоря» здатне забезпечити Україну якісними хімічними засобами захисту рослин

15 березня 2013р. на базі ТОВ НВП "Зоря" відбулася нарада, присвячена питанням виробництва вітчизняних хімічних засобів захисту рослин (ХЗЗР) в рамках виконання державної програми імпортозаміщення. На думку заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Олександра Сеня, є всі передумови вважати, що нарада аграріїв такого високого рівня стане свого роду трампліном до подальшого розвитку вітчизняного виробництва ХЗЗР, а підприємству "Зоря" цілком під силу очолити цей непростий, але такий необхідний процес.

У нараді взяли участь фахівці Міністерства аграрної політики України, Державної ветеринарної служби, директори департаментів агропромислового розвитку обласних держадміністрацій, керівники сільгосппідприємств з 18 областей, а також представники хімічних компаній і дистриб'юторів ХЗЗР.

«Основний потік хімічних засобів захисту рослин поставляється з Китаю і країн Європейського Союзу (47 і 42 відсотки, відповідно), з Росії до нас надходить близько 5%. Таким чином, застосування ХЗЗР в Україні сьогодні майже повністю залежить від імпорту, - розповів заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Олександр Сень. - Тепер же на ТОВ НВП "Зоря" реалізований інвестпроект на суму 18,5 млн. Грн. і розпочато виробництво вітчизняних засобів захисту рослин, поки з імпортної сировини. Для реалізації програми імпортозаміщення необхідно зацікавити вітчизняних виробників ХЗЗР нарощувати виробництво і створити умови для продажу їх продукції всередині країни ».

Після закінчення робочої частини наради її учасники отримали можливість ознайомитися з виробництвом ХЗЗР ТОВ НВП «Зоря», введеним в експлуатацію на початку 2012р. У свою чергу, заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Олександр Сень подякував керівництву НПП "Зоря" за гостинність і якісну організацію наради.

Довідка

ТОВ "Науково-виробниче підприємство" Зоря "" виробляє власну лінійку високоефективних засобів захисту рослин з орієнтацією на регіональних аграріїв. Дана продукція не поступається за якістю світовим брендам, при цьому значно нижче за ціною. Асортимент ХЗЗР, що випускаються на НВП "Зоря" включає гербіциди, десиканти, інсектициди, фунгіциди та протруйники.

У виробництві використовуються сучасні технології та методи контролю, що гарантують високу якість продукції. Постійний моніторинг тенденцій розвитку вітчизняного ринку засобів захисту рослин дозволяє своєчасно і гнучко реагувати на його зміни, розробляти і впроваджувати прогресивні препаративні форми ХЗЗР, розширювати та вдосконалювати їх асортимент з метою надання максимально ефективних рішень споживачам продукції.

У майбутньому на НВП "Зоря" планується налагодити синтез діючих речовин для виробництва хімічних засобів захисту рослин. Це дозволить з часом витіснити ХЗЗР імпортного виробництва з ринку України і забезпечити вітчизняне сільське господарство доступною і якісною продукцією. В амбітних планах випускати близько 40 найменувань хімічних засобів захисту рослин.