13.01.2017

Рік «вибухових» інновацій

Колектив НТЦ зустрів новий 2017 рік розробкою двох абсолютно нових промислових вибухових речовин II-го класу для розширення продажів на експорт і посилення позицій НВП «ЗОРЯ» на внутрішньому українському ринку.

Відмінність цих вибухових речовин від тих, що виробляються сьогодні серійних патронів - в низькому вмісті тротилу. Це дає їм значну перевагу за ціною перед конкурентами не на шкоду якісним і вибуховою показниками.

Успішність запропонованих розробок вдалося забезпечити, в першу чергу, за рахунок кардинальної зміни у підході до створення нових продуктів. Поєднання пропозицій науки і вимог керівництва дозволили адаптувати рецептуру на існуючу технологічну лінію.

Третя «вибухова» інновація 2016 р. була підтверджена в грудні минулого року в Греції. Група фахівців у складі директора з якості В.М. Донди, головного конструктора В. В. Топчія та начальника відділу розвитку Т.М. Хлякиної ознайомилася з сучасною лінією вертикального патронування ППВР, яка виключає облаштування бронекабіни, створення дорогої системи кондиціонування виробництва, значно спрощує вимоги безпеки до умов праці та використовує замість паперової упаковки полімерні оболонки.