08.06.2017

НВП «Зоря» впроваджує новаторські пропозиції працівників

НВП «ЗОРЯ» - сучасне конкурентоспроможне підприємство, грамотно використовує внутрішні ресурси. На підприємстві розроблено чіткий механізм збору та оцінки раціоналізаторських пропозицій працівників, спрямованих на оптимізацію технологічних процесів, поліпшення якості продукції, економії коштів за рахунок зниження споживання енергоресурсів.

На підприємстві успішно впроваджуються новаторські пропозиції. Подавати свої ідеї щодо підвищення ефективності виробництва може будь-який працівник, який знає, як її реалізувати і втілити в життя. Кращих авторів пропозицій на підприємстві прийнято традиційно матеріально стимулювати.

«Новаторство є сьогодні важливим і безперервним інструментом в досягненні стратегічних цілей нашого підприємства, - зазначає генеральний директор Олександр Чернецов. - Завдяки подібному конкурсу відкриваються нові можливості працівникам заявити про себе, вносити свої нестандартні рішення та ідеї в найбільш важливі напрямки розвитку підприємства. Це перш за все можливість переосмислити чинні підходи до виробництва, внести необхідні зміни до вже традиційних підходів, з метою підвищення продуктивності праці ».

Одним із значущих рацпропозицій, до реалізації якого вже приступило підприємство, стала ідея по нейтралізації кислих промислових стоків. Автор проекту - начальник котельної ділянки теплосилового цеху Сергій Семенов.

Його розробка дозволить істотно скоротити витрати на нейтралізацію стоків за рахунок зниження споживання підприємством питної води на промислові потреби.

На основі наданих Сергієм Семеновим даних проектно-конструкторський відділ заводу розробив технологічну схему та її апаратне оформлення.

У даний час вже проведений монтаж обладнання та готується пакет документів для введення його в експлуатацію.