09.06.2017

На НВП «Зоря» відбувся конкурс профмайстерності

9 червня на підприємстві відбувся конкурс професійної майстерності серед лаборантів хімічного аналізу. Змагання професіоналів проходило в рамках циклу заходів, присвячених святкуванню 100-річчя «Зорі».

Організатор - дирекція управління персоналом. Відкрив захід генеральний директор підприємства Олександр Чернецов, який у своїй вітальній промові зазначив, що професійне і культурне життя на підприємстві розвивається. На думку генерального директора «Зорі», подібні конкурси допомагають не тільки згуртувати колектив, а й отримати новий досвід, визначити рівень професіоналізму кожного працівника, розкриваючи його потенціал.

«Лаборант - це дуже відповідальна професія. Від його професіоналізму залежить і стабільність технологічного процесу, і якість готової продукції, і безпека підприємства», - зазначив Олександр Іванович.

Конкурс проходив під відкритим небом. Свою майстерність і винахідливість показували три команди: команда служби контролю якості (СКЯ), центральної заводської лабораторії (ЦЗЛ), а також об'єднана команда науково-технічного центру (НТЦ) та першого хімічного об'єднання (ПХО).
Оцінювали виступи конкурсантів журі у складі в.о. головного технолога Олександра Приходько, в.о. директора з якості Марини Долгих, начальника відділу розвитку Тетяни Хлякіной і начальника управління продажів Артема Бурцева.

Тематичні конкурси передбачали не тільки володіння професійними навичками, а й творчий підхід, почуття гумору і винахідливість учасників змагань. Об'єднана команда НТЦ і ПХО представила присутнім авторські вірші про професії лаборанта. Дівчата з ЦЗЛ внесли в виступ елементи гумору. Працівниці СКЯ представили справжню шоу-програму з оригінальними костюмами, сценарієм, показали яскраву акторську гру.

Дуже показово, що на конкурсі практично був відсутній дух суперництва. Учасники різних команд намагалися підтримувати один одного, не забуваючи при цьому про регламент конкурсу.

«Ми завжди працювали разом, відчуваючи себе єдиною командою, - зазначила капітан команди ЦЗЛ Ольга Соловйова. - Тому сьогодні дух суперництва поступається дружній підтримці і доброзичливості».

Однак конкурс є конкурс. На завершення журі оголосило довгоочікуваний результат. Першими виявилася команда СКЯ, почесне друге місце вибороли працівники ЦЗЛ, а об'єднана команда НТЦ і ПХО виявилася на третьому місці.

Конкурс пройшов яскраво, динамічно, практично на одному диханні. І учасники, і організатори вирішили, що таку добру традицію потрібно розвивати з року в рік.

Наприкінці заходу всіх без винятку учасників очікували грошові заохочення, пам'ятні подарунки та солодкі призи.