13.06.2017

НПП «Зоря» впроваджує унікальну виробничу систему компанії «Toyota»

Науково-виробниче підприємство «Зоря» проводить програму вдосконалення виробничої системи на основі досвіду японської компанії «Toyota». Зміни спрямовані на підвищення конкурентоспроможності та рентабельності підприємства. На першому етапі впровадження проходить на одному з виробничих ділянок заводу.

«Сьогодні багато успішні підприємства в світі використовують досвід компанії« Toyota »для підвищення своєї ефективності. Наше завдання - сформувати виробничу систему з урахуванням специфіки нашого підприємства, - зазначив виконавчий директор НПП «Зоря» Євген Горюк. - Основною метою впровадження є створення ефективної виробничої системи світового класу, що дозволяє генерувати ідеї і впроваджувати бізнес-проекти, які приведуть до реалізації стратегії підприємства ».

На НВП «Зоря» місцем впровадження і застосування на практиці інструментів виробничої системи є виробництво 2. Базовий курс навчання основним принципам і інструментам в травні-червні вже пройшли 66 співробітників. Планується впровадження найбільш ефективних інструментів, таких як система раціональної організації робочого місця, система загального догляду за обладнанням, принцип швидкого переналагодження. Всі практики максимально адаптовані під діюче виробництво. Актуальні проблеми виробництва будуть розбиратися із застосуванням найбільш ефективних світових практик, що значно підвищить ефективність усіх процесів.

Відзначимо, що основна концепція системи «Toyota» - бережливе виробництво, яке дозволяє виявляти і усувати приховані втрати, а також залучати до оптимізації практично кожного працівника.