18.07.2017

Навчання працівників підприємства в м.Рубіжне пожежній безпеці

30 червня на підприємстві «Перше хімічне об'єднання» м.Рубіжне пройшли спільні тренувальні заняття співробітників підрозділу, диспетчерської та медичної служб НВП «ЗОРЯ» та особового складу державної пожежно-рятувальної частини №56 ДСНС України в Луганській області.

Навчання проводилися в 3 етапи: лекційна частина, практичне відпрацювання гасіння пожежі із залученням спеціалізованих служб НВП «ЗОРЯ», а також практичне тренування працівників «ПХО» при роботі з вогнегасником. Тема навчань: «Дії персоналу об'єкта в умовах НС при виникненні пожежі в приміщенні і проведення евакуації працівників, документів і майна».

За сценарієм пожежа сталася в складі зберігання сірки. До місця події прибула пожежна охорона. Начальник ділянки зустрів пожежний підрозділ, доповів про обставини і місце спалаху, про евакуацію персоналу і про стан травмованого працівника. Пожежні знайшли потерпілого і евакуювали його із зони ризику. Далі особовий склад ДПРЧ-56 приступив до локалізації та ліквідації пожежі.

На другому етапі було проведено лекції на тему: «Дії при пожежі», «Хімічні опіки. Первинна допомога при хімічних опіках». Після закінчення лекції працівникам роздали наочні посібники. На третьому етапі співробітникам «ПХО» розповіли теоретичні правила користування вогнегасником, після чого кілька людей на практиці відпрацювали гасіння пожежі в початковій стадії.

В рамках навчань задіяні служби змогли перевірити готовність до дій у разі виникнення надзвичайної ситуації на підприємстві, а також відпрацювали питання взаємодії між підприємством, пожежною охороною і медичною службою. Була вдосконалена практика і вміння працівників і керівництва «ПХО», ГПСЧ-56 і медичної служби організації і проведення рятувальних робіт, а також ліквідації наслідків пожежі.