24.01.2014

Оптимізація виробництва сірчаної кислоти

В результаті впровадження ряду планових заходів у виробництві сірчаної кислоти у 2013 році досягнуто зниження вартості переробки сировини в кінцеву продукцію на 52% за рахунок зниження споживання енергоресурсів.

Зокрема, використання хімічно очищеної води скоротилося з 1,3 м3 до 0,6 м3 на 1 тонну товарної продукції, споживання енергоресурсів, відповідно, з 92 КВт до 80 КВт.

За словами директора виробництва А.В. Москаленко: «Зменшення частки енергоресурсів у вартості переробки сировини - це один з напрямків підвищення ефективності технологічного процесу. Зниження споживання енергоресурсів стало можливим після зміни технологічної схеми подачі пари, конденсату за основними продуктами, часткової заміни обладнання. У перспективі необхідно провести оновлення трубопроводів, запірної арматури, насосного обладнання, а також впровадити ряд інших розроблених заходів, які дозволять поліпшити фінансово-економічні показники виробництва ».