30.08.2017

Олена Сухіна - лідер змін

Сучасний ринок диктує виробникам досить жорсткі умови. Сьогодні вже недостатньо просто випускати продукцію. За споживачів потрібно «боротися» всіма доступними методами: постійним поліпшенням якості, зниженням собівартості продукції, розширенням асортименту товарів і послуг.

Важливою умовою функціонування сучасного конкурентоспроможного підприємства є залучення до процесу вдосконалення виробництва всіх співробітників. Уміння запитати себе «Як виконувати свою роботу краще?» - більшою мірою образ мислення, ніж професійні навички. На НПП «ЗОРЯ» є такі люди - лідери новацій - які своїм прикладом не тільки постійно вдосконалюють щоденну діяльність, а й надихають на це своїх колег.

Одним з таких новаторів, лідерів змін, є Олена Іванівна Сухіна - майстер виробничої дільниці виробництва 4. Як і більшість фахівців нашого підприємства, вона пройшла трудовий шлях з азів. Працюючи апаратником, Олена Іванівна досконально вивчила обладнання і всі технологічні процеси. Значний виробничий досвід і заслужений авторитет дозволяє їй ефективно організовувати роботу свого колективу.

Головною метою поліпшень Олени Сухини є підвищення ефективності виробництва, поліпшення умов праці. Більшість ідей народжені в колективі. Кожна пропозиція обговорюється, після чого приймається рішення.

Звичайно ж, як і в будь-якій справі, існують свої підводні камені. Звичка робити все по-старому, як раніше, істотно гальмує процес просування змін на місцях.

«Необхідно спілкуватися з людьми, особистим прикладом доводити, що позитивні зміни необхідні в першу чергу особисто нам, - зазначає Олена Сухіна. - Часом важко пояснити людині, що процес, який і так йде без збоїв, може стати ще ефективніше, а головне, без додаткових витрат ».

Велику роль в процесі впровадження грає підтримка на місцях і керівництва підприємства в цілому. Керівник виробництва докладно розглядає всі пропозиції і завжди дає хороші рекомендації щодо подальшого втілення ідей. Якщо пропонована ідея дає видимий позитивний ефект, її в найкоротші терміни впроваджують у виробництво.

«Відчувати результат своєї діяльності - найкраща нагорода», - вважає Олена Сухіна.