01.11.2017

Представники НВП «Зоря» відвідали профільну наукову конференцію

Делегація науково-виробничого підприємства «Зоря» відвідала XIV Міжнародну науково-технічну конференцію з питань сучасних технологій ведення буропідривних робіт і безпеки застосування гранульованих і емульсійних вибухових речовин. Захід проходив з 15 по 21 жовтня в місті Свалява Закарпатської області.

Тематика конференції була профільною для НВП «Зоря», так як основна продукція підприємства - це продукти спеціальної хімії, призначені для промислового застосування. Тому до складу делегації увійшли керівники підприємства. Всього в науково-технічній конференції взяли участь представники 20 профільних компаній, організацій і навчальних закладів.

Учасники конференції обмінялися науково-технічною інформацією, визначили перспективні напрямки створення та розвитку нової техніки і технологій, розробки спільних наукових програм, встановлення ділових контактів в даних областях. В ході обговорень були порушені такі питання, як особливості міжнародного ринку і його сучасні потреби, чинне українське законодавство в цій галузі, технологічні, наукові новинки та багато інших.

В рамках заходів представники НВП «Зоря» презентували основні напрямки розвитку підприємства і звернули увагу на те, що НВП «Зоря» сьогодні, по суті, є єдиним розробником нових видів продуктів спеціальної хімії в Україні. Крім того, в ході конференції були встановлені нові контакти у професійному середовищі, а також отримана актуальна інформація про тенденції розвитку ринку буропідривних робіт України та світу.

Підсумком заходу стало звернення учасників конференції до представників державної служби з питань праці з пропозицією включити представників підприємств виробників продуктів спеціальної хімії, компаній по виробництву буровибухових робіт в робочі групи по розробці законопроекту «Про поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення» та технічного регламенту вибухових матеріалів промислового призначення.