22.01.2018

НВП «ЗОРЯ» відкриває двері для школярів

19 січня школярі 7-11 класів загальноосвітніх шкіл №10, № 3 і № 4 м Рубіжного відвідали виробництво НВП «Зоря» і познайомилися з роботою ведучого підприємства хімічної промисловості України - НВП «Зоря». Візит дітей на підприємство відбувся в рамках профорієнтаційної програми НВП «Зоря», яка стартувала з жовтня 2017 року.

Дана програма спрямована на поліпшення іміджу професії хіміка в нашому місті, підвищення рівня привабливості «Зорі» як роботодавця.

«НВП «Зоря» - містоутворююче, стабільне підприємство з віковою історією. Крім того, завод є одним з кращих роботодавців регіону. Тому ми виступили ініціаторами зустрічі і запросили сьогодні школярів старших класів. Відвідавши підприємство, вони зможуть ближче познайомитися з промисловим гігантом, більше дізнатися про професію хіміка, самостійно сформувати уявлення про сучасне виробництво і в майбутньому стати частиною нашого підприємства», - зазначила директор з персоналу НВП «Зоря» Ольга Глушень.

Профорієнтаційна програма була розроблена НВП «Зоря» спільно з управлінням освіти Рубіжанської міської ради, інститутом хімічних технологій Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля і Рубіжанським політехнічним коледжем ім. А. Порай-Кошиця Луганського національного університету ім. Тараса Шевченка. Терміни її реалізації - січень-квітень 2018 року. Учасниками стануть близько 600 учнів випускних класів всіх загальноосвітніх шкіл Рубіжного.

Школярі відвідали сучасний навчальний центр підприємства, де пройшла ознайомча презентація підприємства, дізналися про особливості діяльності підприємства, переваги роботи, існуючої корпоративної культури, подивилися відеоролики про промисловому майданчику підприємства і соціальних об'єктах, які розвиває і підтримує НВП «ЗОРЯ». Вони також познайомилися зі столітньою історією заводу, його досягненнями та перспективами, відвідавши корпоративний музей підприємства.

Перед юними гостями виступили заступник директора з навчально-виховної та наукової роботи Інституту хімічних технологій СНУ ім. Даля Павло Андрєєв і голова циклової комісії Рубіжанського політехнічного коледжу Олександр Болотін. Вони відзначили, що НВП «Зоря» вигідно відрізняється від інших роботодавців регіону. На підприємстві офіційна і стабільна заробітна плата, високі соціальні гарантії. Працівники мають можливість розвиватися і постійно навчатися.

На завершення заходу, всі учасники оглядової екскурсії отримали пам'ятні сувеніри, а працівники дільниці громадського харчування пригостили їх солодкими подарунками.

Багато дітей відзначили, що після закінчення навчальних закладів обов'язково прийдуть працювати на НВП «Зоря».