28.02.2018

На НВП «ЗОРЯ» підвищується залученість персоналу в процеси безперервних поліпшень

На хімічному підприємстві відбулося засідання експертної комісії з розгляду проектів з економічним ефектом. Перші три пропозиції з енергозбереження, поліпшення виробничого процесу та оптимізації внутрішніх залізничних перевезень прийняті до впровадження. Автори даних ідей і пропозицій отримають грошові премії.

«Проект «Виробництво без втрат» стартував на підприємстві у 2017 році. Протягом року було подано близько 150 пропозицій щодо поліпшення умов праці, зменешння втрат і підвищення ефективності виробничих процесів. Реалізовані і мають позитивні результати більше половини пропозицій. У 2018 році вже подано 30 пропозицій, які знаходяться на стадії економічних розрахунків і підтвердження доцільності їх впровадження. Ми плануємо продовжити впровадження системи бережливого виробництва в нових масштабах», - прокоментував генеральний директор НВП «Зоря» Олександр Чернецов.

Відзначимо, що за підсумками 2017 року найбільш активними в раціоналізаторській діяльності були колективи теплосилового цеху, виробництва 2 і цеху 7.

Абсолютним лідером з подачі новаторських пропозицій стали співробітники виробництва 4.