11.06.2018

НВП "Зоря" інвестувало у виробництво близько 60 мільйонів доларів

Про це заявив генеральний директор НВП "Зоря" Олександр Чернецов 7 червня на регіональному форумі «Український індустріальний день в Луганській області» (м. Сєвєродонецьк).

Даний захід пройшов за підтримки Мінекономрозвитку і Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ з метою формування і реалізації промислової політики області.

На форумі були присутні керівники провідних регіональних компаній. Обговорювалися питання промислового розвитку області, можливості співпраці з європейськими партнерами, залучення інвестицій.

На думку генерального директора містоутворюючого підприємства, у зв'язку із  ситуацією, що склалася в Луганській області за останні 3-4 роки, обсяги інвестицій в Україні вкрай недостатні. Для розвитку економічного і промислового потенціалу області та країни потрібні розроблена стратегія і довгострокові фінансові вкладення.

Незважаючи на економічну і політичну турбулентність останніх років, НВП "Зоря", завдяки своєчасним приватним інвестиціям, зуміло зберегти стабільність виробництва і розширити свої позиції на світовому ринку. Сьогодні 70% продукції йде на експорт  – в США, Канаду, країни Євросоюзу, Південно-східної Азії і Північної Африки. Згідно зі стратегією розвитку, на підприємстві оновлюються основні виробничі фонди, запускається ряд нових видів продукції.

В ході форуму учасники відзначили, що існує ряд факторів, які ускладнюють інвестиційну привабливість регіону. До них можна віднести близькість зони військових дій, проблеми логістики, енергетичну нестабільність та інші. Було висловлено думку про необхідність створення державних програм, які дозволять розвивати промислові регіони. Крім того, розглядається можливість співпраці з європейськими партнерами.

За словами представників організатора форуму – Луганської обласної військово-цивільної адміністрації, – всі пропозиції, що надійшли, будуть включені в проект Стратегії розвитку промисловості.

У своєму завершальному виступі генеральний директор НВП «Зоря» підкреслив, що подібні зустрічі вкрай важливі для подальшої роботи всіх підприємств області, так як дозволяють визначити проблеми та спільно розробити комплекс заходів щодо їх вирішення.