14.01.2019

НВП «Зоря» почало виробництво нового виду вибухової речовини промислового призначення

Науково-виробниче підприємство «Зоря», розташоване в м. Рубіжне Луганської області, почало виробництво нового виду вибухової речовини промислового призначення другого класу відповідно до умов застосування – «AMONAL». В цьому році продукція надійде споживачам.

«АMONAL» НВП «Зоря» – інноваційний продукт для ринку. Основними його споживачами стануть гірничодобувна і залізорудна промисловість України. Використання цієї вибухової речовини економічно доцільно і дозволить знизити кінцеву собівартість продукції, що випускається», – зазначає генеральний директор НВП «Зоря» Олександр Чернецов.

Новий вид продукції був спеціально розроблений фахівцями заводу для удосконалення процесу вибуху при видобутку підземним способом. «АMONAL» має високу ефективність, безпеку і екологічність. Продукція успішно пройшла контрольні, попередні і приймальні випробування в різних виробничих умовах. Її якість підтверджена наявністю сертифікатів відповідності як в Україні, так і в Європі.

Найближчим часом партнери підприємства отримають перші партії продукції НВП «Зоря» і зможуть оцінити її конкурентні переваги.

На першому етапі вибухова речовина буде поставлятися на ринок України. Після запуску її виробництва на повну потужність НВП «Зоря» розраховує збільшити загальний обсяг продажів. Інтерес до нової продукції підприємства був виявлений з боку не тільки вітчизняних, а й європейських споживачів.

Відзначимо, що для виробництва «AMONAL» встановлене сучасне обладнання – апарат патронування провідного італійського виробника.

В рамках реалізації стратегії розвитку НВП «Зоря» планує продовжити створення нових виробництв з випуску перспективних видів продукції.

Довідка: НВП «Зоря» – провідне підприємство хімічної промисловості України зі 100-річною історією. В даний час продукція заводу знаходить застосування в хімічній, фармацевтичній, гірничодобувній, металургійній і агрохімічній галузях. НВП «Зоря» єдиний в Україні член FEEM – Федерації Європейських виробників вибухових речовин.